Do więzienia stanowego można trafić na wiele sposobów. I nie mam tu na myśli tego trafienia, o jakim myślicie. O to, wbrew pozorom, trzeba się jednak postarać. Jeśli jednak zamierzasz złożyć komuś wizytę, wystarczy zerknąć czasem na znaki drogowe. Do więzienia można trafić, skręcając w jedno z wielu skrzyżowań z Arizona Drive lub jakkolwiek inaczej podpowie wam GPS.
Droga do więzienia stanowego
Idź do strony : 1, 2
2
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 19:06
Roy Harper

24.01.2014 południe
Roy jechał radiowozem ze skazanymi do więzienia. Drogę umilał mu donat z lukrem oraz dobiegający z głośników głos George'a Younga.
Roy jechał radiowozem ze skazanymi do więzienia. Drogę umilał mu donat z lukrem oraz dobiegający z głośników głos George'a Younga.
3
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 19:45
Mistrz Gry

Ron wiózł trzech skazanych. Jechał też razem z drugim oficerem, o imieniu Steve. Drogę im umilała muzyka, pączki i kawa.
Do czasu.
Nagle musieli się zatrzymać, bo na środku drogi stał rozklekotany samochód. stary, czerwony Pontiac. Nad dymiąca maską pochylała się jakaś młoda, cycata dziewucha.
Do czasu.
Nagle musieli się zatrzymać, bo na środku drogi stał rozklekotany samochód. stary, czerwony Pontiac. Nad dymiąca maską pochylała się jakaś młoda, cycata dziewucha.
4
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 20:44
Roy Harper

Roy zatrzymał wóz kilkadziesiąt merów od samochodu.
- Obserwuj okolice. - rzucił do Steve'a. - Jakby coś się stało strzelaj.
Wyszedł z wozu i wolnym krokiem udał się w kierunku auta.
- Witam panią. - Powiedział opierając rękę o pistolet. - Mogę w czymś pomóc?
- Obserwuj okolice. - rzucił do Steve'a. - Jakby coś się stało strzelaj.
Wyszedł z wozu i wolnym krokiem udał się w kierunku auta.
- Witam panią. - Powiedział opierając rękę o pistolet. - Mogę w czymś pomóc?
5
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 21:08
Mistrz Gry

Kobieta się wyprostowała i spojrzała z uśmiechem na Roya
- Ach, panie władzo! no bo jak pan widzi... em, auto mi stanęło - wskazała na dymiący silnik.
- Nie mam pojęcia dlaczego... zupełnie... niechże pan spojrzy.
- Ach, panie władzo! no bo jak pan widzi... em, auto mi stanęło - wskazała na dymiący silnik.
- Nie mam pojęcia dlaczego... zupełnie... niechże pan spojrzy.
6
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 21:11
Roy Harper

Roy może i nie był zawodowym mechanikiem, ale o autach co nie co wiedział, więc rzucił okiem na silnik. Może uda mu się znaleźć przyczynę usterki i ją naprawi.
7
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 21:27
Mistrz Gry

Gdy się Roy pochylił nad autem... usłyszał pisk opon i strzały. Jakiś drugi pontiac podjechał - dwóch mężczyzn otworzyło ogień w stronę furgonetki z więźniami oraz Roya!
8
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 21:58
Roy Harper

Roy padł na ziemię wyciągnął broń i zaczął strzelać do napastników.
9
Re: Droga do więzienia stanowego Sob 01 Sie 2015, 22:29
Mistrz Gry

Dwa mnożniki:
1) na uniknięcie kul i ukrycie się - mnożniki na refleks, próg 30. jak przekroczysz, to udaje ci się na czas paść na ziemię i uniknąć kuli. Jak nie, kulka świszczy ci nad uchem i to cie lekko dekoncentruje.
2) Mnożnik na celowanie i strzał do pierwszego mężczyzny za kółkiem, próg 40. Jeśli w poprzednim mnożniku udało ci się uniknąć kuli - rzucasz normalnie. Jeśli ci się nie udało jej uniknąć, od wyniku swojego mnożnika odejmujesz 5 punktów.
1) na uniknięcie kul i ukrycie się - mnożniki na refleks, próg 30. jak przekroczysz, to udaje ci się na czas paść na ziemię i uniknąć kuli. Jak nie, kulka świszczy ci nad uchem i to cie lekko dekoncentruje.
2) Mnożnik na celowanie i strzał do pierwszego mężczyzny za kółkiem, próg 40. Jeśli w poprzednim mnożniku udało ci się uniknąć kuli - rzucasz normalnie. Jeśli ci się nie udało jej uniknąć, od wyniku swojego mnożnika odejmujesz 5 punktów.
10
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 11:11
Roy Harper

1) 46 (bez kostek)
2) 50
Roy wykonał unik i oddał celny strzał w kierunku pierwszego mężczyzny. Następnie spojrzał co robi dziewczyna.
2) 50
Roy wykonał unik i oddał celny strzał w kierunku pierwszego mężczyzny. Następnie spojrzał co robi dziewczyna.
11
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 16:06
Mistrz Gry

A dziewczyna... sama wyciągnęła broń i wycelowała w Roya.
- Na ziemię albo ci rozwalę łeb!
W tym czasie ranny mężczyzn w samochodzie usiłował z niego wyjść, a drugi - wciąż ostrzeliwał furgonetkę. Wreszcie skoczył ku niej i tylnym drzwiom, by rozwalić zamek, wejść do środka i... strzelić do więźniów.
- Na ziemię albo ci rozwalę łeb!
W tym czasie ranny mężczyzn w samochodzie usiłował z niego wyjść, a drugi - wciąż ostrzeliwał furgonetkę. Wreszcie skoczył ku niej i tylnym drzwiom, by rozwalić zamek, wejść do środka i... strzelić do więźniów.
12
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 16:28
Roy Harper

Roy nie miał specjalnego wyboru i posłusznie wykonał polecenie dziewczyny.
- Tylko spokojnie. - powiedział lekko drżącym głosem.
- Tylko spokojnie. - powiedział lekko drżącym głosem.
13
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 16:46
Mistrz Gry

- A teraz... siedzisz cicho!
Roy mógł usłyszeć strzały i wołanie rannego mężczyzny. Kazał dziewczynie wskakiwać do auta.
- A co z nim?! - wskazała na Roya.
- Zabij psa!
Co zrobi Roy?!
Roy mógł usłyszeć strzały i wołanie rannego mężczyzny. Kazał dziewczynie wskakiwać do auta.
- A co z nim?! - wskazała na Roya.
- Zabij psa!
Co zrobi Roy?!
14
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 16:53
Roy Harper

Leżący na ziemi Roy próbuje chwycić dziewczynę za nogę i przewrócić, potem chwyci za broń i będzie strzelał do wszystkiego co się rusza.
15
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 16:56
Mistrz Gry

Mnożnik na refleks plus siłę, próg 70. Jeśli przekroczysz, to udaje ci się wywrócić dziewczynę.
Jednak by chwycić jej broń, mnożnik na refleks z progiem 60. Jak nie przekroczysz, dziewczyna się na ciebie rzuca i okłada cię pięściami.
Jednak by chwycić jej broń, mnożnik na refleks z progiem 60. Jak nie przekroczysz, dziewczyna się na ciebie rzuca i okłada cię pięściami.
16
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:00
Roy Harper

53
Roy bez skutecznie próbował wytrącić dziewczynę. Teraz czeka co stanie się dalej i przygotowuje na najgorsze.
Roy bez skutecznie próbował wytrącić dziewczynę. Teraz czeka co stanie się dalej i przygotowuje na najgorsze.
17
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:14
Mistrz Gry

Dziewczyna widząc co robi Roy, wycelowała w niego i strzeliła.
Roy może uniknąć strzału - mnożnik na refleks, próg 55. Jak przekroczy, to Roy przeturla się po asfalcie a kula trafi obok.
Jak nie, to rzut na ślepy los:
2,3,4 - kula trafia cię między żebra, tracisz przytomność.
1 - kula trafia się w łydkę
5,6 - kula trafia cię w lewy bark
Roy może uniknąć strzału - mnożnik na refleks, próg 55. Jak przekroczy, to Roy przeturla się po asfalcie a kula trafi obok.
Jak nie, to rzut na ślepy los:
2,3,4 - kula trafia cię między żebra, tracisz przytomność.
1 - kula trafia się w łydkę
5,6 - kula trafia cię w lewy bark
18
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:19
Roy Harper

52<55
4
Roy dostał kulkę między żebra i stracił przytomność.
4
Roy dostał kulkę między żebra i stracił przytomność.
19
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:25
Mistrz Gry

Kobieta pisnęła. Chyba nie była gotowa na to by ZABIĆ CZŁOWIEKA. Odrzuciła broń i pobiegła w stronę drugiego Pontiaca. Samochód odjechał z piskiem opon, zostawiając ledwo żywego Roya na pastwę losu...
Ale z naprzeciwka ktoś nadjeżdżał...
Ale z naprzeciwka ktoś nadjeżdżał...
20
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:29
Noah Houser

// 24.01.2013, początek, podobna pora co Roy i jego martwi koledzy
...a to nadjeżdżał pick up Noah. Z samym Indianinem w środku. Zatrzymał się z piskiem opon widząc ostrzelaną ciężarówkę, rozklekotanego pontiaca i krew... i martwego policjanta!
To znaczy... nie wiedział czy jest martwy. Na pewno było dużo krwi!
- Kurwa, kurwa, kurwa - przeklinał patrząc przed siebie.
- Kurwa, kurwa, kurwa - krzyczał, wyskakując z auta.
- Ej, ej, panie... żyjesz pan?! - Krzyknął do Roya.
- O ja pierdolę, na dobre imię Kobiety Pomalowanej na Biało - zaczął się modlić.
Chwycił telefon i zadzwonił na numer alarmowy.
Roy odzyskał przytomność , ale nie miał sił się ruszyć.
...a to nadjeżdżał pick up Noah. Z samym Indianinem w środku. Zatrzymał się z piskiem opon widząc ostrzelaną ciężarówkę, rozklekotanego pontiaca i krew... i martwego policjanta!
To znaczy... nie wiedział czy jest martwy. Na pewno było dużo krwi!
- Kurwa, kurwa, kurwa - przeklinał patrząc przed siebie.
- Kurwa, kurwa, kurwa - krzyczał, wyskakując z auta.
- Ej, ej, panie... żyjesz pan?! - Krzyknął do Roya.
- O ja pierdolę, na dobre imię Kobiety Pomalowanej na Biało - zaczął się modlić.
Chwycił telefon i zadzwonił na numer alarmowy.
Roy odzyskał przytomność , ale nie miał sił się ruszyć.
21
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:34
Roy Harper

Roy czuł potworny bul w żebrach.
- Ał... - powiedział na pół przytomnym głosem.
- Ał... - powiedział na pół przytomnym głosem.
22
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:37
Noah Houser

Noah aż odskoczył słysząc mężczyznę. Rozejrzał się po okolicy, ściągnął czapkę i przykucnął przy Royu.
- O boże, dzięki, dzięki, że żyjesz. Znaczy, że pan żyje, nie bóg. W sumie, to nawet nie wiem do którego mówię...
- O boże, dzięki, dzięki, że żyjesz. Znaczy, że pan żyje, nie bóg. W sumie, to nawet nie wiem do którego mówię...
23
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:39
Gabrielle Ramirez-Cooper

24.01.2013 kilka (naście?) minut po wezwaniu
Gabrielle patrolowała okolice Old Whiskey, więc gdy tylko otrzymała komunikat o ostrzelanej furgonetce więziennej, wcisnęła gaz do dechy i włączyła koguta. W drodze na miejsce strzelaniny, dojrzała także mknącą karetkę i mając nadzieję, że nie jest za późno, zatrzymała się z piskiem opon, odpinając pas w pośpiechu.
Wyskoczyła z samochodu i szybko rozejrzała po okolicy, kierując w stronę rannego kolegi i..
- Houser!?
Gabrielle patrolowała okolice Old Whiskey, więc gdy tylko otrzymała komunikat o ostrzelanej furgonetce więziennej, wcisnęła gaz do dechy i włączyła koguta. W drodze na miejsce strzelaniny, dojrzała także mknącą karetkę i mając nadzieję, że nie jest za późno, zatrzymała się z piskiem opon, odpinając pas w pośpiechu.
Wyskoczyła z samochodu i szybko rozejrzała po okolicy, kierując w stronę rannego kolegi i..
- Houser!?
24
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:54
Noah Houser

No lepiej trafić nie mógł. Przebierał nogami w miejscu, usiłując się uspokoić i wezwać pogotowie.
- To nie ja! ie ja! Ja przejeżdżałem i zobaczyłem... to - wskazał na furgonetkę a potem Roya - i to. Tego pana!
W oddali słychać było karetkę.
- To nie ja! ie ja! Ja przejeżdżałem i zobaczyłem... to - wskazał na furgonetkę a potem Roya - i to. Tego pana!
W oddali słychać było karetkę.
25
Re: Droga do więzienia stanowego Nie 02 Sie 2015, 17:58
Gabrielle Ramirez-Cooper

W połowie drogi Gabrielle cofnęła się do radiowozu i złapała za apteczkę. Biegiem dotarła do Harpera i oparła się na kolanach obok kolegi, z przerażeniem patrząc na jego ranę. Z apteczki wytargała bandaże i delikatnie przyłożyła je do krwawiącej rany, by zatamować krwotok.
- Karetka już jedzie. Co się stało?
Zadała mu pytanie, by utrzymać Roya przytomnego.
- Karetka już jedzie. Co się stało?
Zadała mu pytanie, by utrzymać Roya przytomnego.
Idź do strony : 1, 2
Similar topics