Play by forum role play game - modern western in hot Arizona.

You are not connected. Please login or register

Dom Betty Jou

Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 15 z 19]

1Dom Betty Jou - Page 15 Empty Dom Betty Jou Sro 01 Kwi 2015, 00:35

Mark Neil

Mark Neil
First topic message reminder :

Parterowy dom o niskospadowym dachu pokrytym brązową dachówką. Zbudowany ze dobrej jakości materiałów. Ma dobrą izolację i działającą klimatyzację.
Wchodzi się do sieni, a z niej do dużego pokoju dziennego z otwartą kuchnią. Jest tu też dość miejsca, by postawić duży jadalniany stół. Korytarz po lewej stronie prowadzi do łazienki i dwóch pokoi, a mały korytarzyk przy kuchni kryje małe pomieszczenie gospodarcze i przejście do garażu. 
Garaż mieści jeden samochód.
Goście mają dostęp oczywiście do salonu i kuchni-jadalni. Drzwi obu sypialni sa zawsze zamknięte i raczej właścicielka nikogo tam nie wpuszcza. 
Wnętrze urządzone jest skromnie, acz przytulnie. W kątach stoją nieco babcine meble, a na komodach poustawiane są liczne zdjęcia i szkatułki z biżuterią. W kuchni zawsze coś się dzieje, chociaż sama Bety mało gotuje - mimo to, to jej ulubiona cześć domu, gdzie często pije kawę, pali papierosy lub czyta jakieś szmatławce. 
Wszędzie unosi się zapach słodkich i ciężkich perfum.

Jak wielu się domyśla, dom dostała od drugiego męża, którego oskubała na rozprawie rozwodowej.

Zabrał z rusztu ostatnie kawałki mięsa dla siebie oraz Willa, po czym odparł:
-Nie, zostaje w mieście. Może za jakiś czas pojadę znów do domu.-"za jakiś czas" to bardzo długo, ale w sumie chciał teraz posiedzieć trochę w swoim nowym domu, ogarnąć go oraz odpocząć po ekspresowej budowie.

351Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Wto 23 Cze 2015, 22:05

William Parker

William Parker
/ początek, 17.09, chwilę przed 19, aby się nie spóźnić

William pewnie nadal był zdziwiony. Bądź co bądź... ostatnia kolacja, randka tego typu miała miejsce naprawdę kilka ładnych lat temu. I pewnie dlatego nie wiedział, jak się ogarnąć. Ot, jakby Jou i jej córka zmówiły się, by wzbudzić pewne zażenowanie u księgowego, który zajechał - a jakże - motocyklem pod dom i zsiadłszy z niego, czekał na Sally, z zegarkiem na ręce. I w garniturze, a przynajmniej koszuli i takiej też marynarce. Być może wziął to zbyt oficjalnie, może nawet potraktował jak jakąś umowę?
Poprawił mankiet i podszedł do drzwi, w które zapukał.
Boże, on i kolacje, randeczki? Śmiechu warte.

352Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Wto 23 Cze 2015, 22:11

Sarah "Sally" Baker

Sarah
/ 17.09.2013, 19:00, początek

Sally otworzyła Willowi i od razu wyszła przed dom. Chyba nie lubiła tracić czasu! W czarnej, krótkiej sukience, złotej biżuterii i wysokich szpilkach - odpicowana jak ta lala, na randkę z księgowym.
- Jedziemy?
Zapytała, wypatrując kasku dla siebie.

353Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Wto 23 Cze 2015, 22:15

William Parker

William Parker
Sobie pewnie pomyślał, że jak Baker miałby więcej do powiedzenia jako ojciec i by się dowiedział, to być może nawet by go zabił. Powinien się denerwować?
Uśmiechnął się na widok Sally, więc jak widać podobał mu się jej strój (jakby miał wybór!).
- Jasne, tylko gdzie? - spytał prowadząc pewnie do motocykla, gdzie podarował jej kask. - Fairy czy gdzieś indziej? - dorzucił, jakby sam nie był pewien.

354Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Wto 23 Cze 2015, 22:25

Sarah "Sally" Baker

Sarah
- Hm, a co proponujesz? - zapytała, chociaż nie czekała na odpowiedź.
- A znasz ten klub we wschodniej? Ten, z jazzem i bluesem? No, no.... nazwa wyleciała mi z głowy!
Założyła kask i usiadła na motorze. 
- To tam pojedźmy, a co!

355Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Wto 23 Cze 2015, 22:30

William Parker

William Parker
Spojrzał zdziwiony i poniekąd zachwycony.
- Heart, Soul & Saxophone - powiedział. - Sam tam jeżdżę od czasu do czasu, więc mamy cel - oświadczył z uśmiechem, samemu zasiadając na motorze i pewnie od razu ruszyli.

/ ztx2, Arizona Drive ->

356Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Sro 24 Cze 2015, 17:56

Sarah "Sally" Baker

Sarah
< Arizona Drive, noc z 17 na 18 września 2013

Zajechali pod dom Betty. Sally zeskoczyła z motoru, zdjęła kask i oddała do Willowi.
- Dziękuję za bardzo miły wieczór. Potrzebne mi to było - powiedziała spokojnie. 
- Mam nadzieję, ze też dobrze się bawiłeś?

357Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Sro 24 Cze 2015, 18:08

William Parker

William Parker
<- Arizona Drive

Will przejął od Sally kask i razem ze swoim umiejscowił pewnie na kierownicy motocykla. Przecież miał odprowadzić, nie? No to gestem ręki wskazał w stronę drzwi, by iść z dziewczyną.
- Dobrze - przytaknął. Nie był przecież wylewny. - Choć po latach takiej ciszy i niewychodzenia na takie spotkania to nieco mi dziwnie - przyznał, nieco niepewny swoich słów, co dało się zauważyć!

358Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Sro 24 Cze 2015, 18:13

Sarah "Sally" Baker

Sarah
Uśmiechnęła się. Czułą się jak w liceum! Chyba faktycznie Will dawno nie był na randce.
- Musimy to powtórzyć. To się przyzwyczaisz do takiego uczucia - uznała, po czym cmoknęła go w policzek i zniknęła za drzwiami.
- Dobranoc - rozległo się, nim zamek w drzwiach się rpzekręcił

359Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Sro 24 Cze 2015, 18:16

William Parker

William Parker
Nawet bym się nie zdziwiła, jakby on w ogóle nie mial takich randek. Swoich czasów w liceum zbytnio powtarzać nie chciał. Za dużo w szafkach lądował!
- Mhm, to na pewno - odparł z nieco leniwym uśmiechem na twarzy. Zaczekał aż Sally się schowa w domu. - Dobranoc.
I skierował do siebie!

/zt

360Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 21:23

Liluye

Liluye
/19.09 apache road

- Ale to nie jest niczyi ogródek, a ja sobie radzę - zapewniła ją - Chociaż z czymś sobie radzę - westchnęła, wysiadając z samochodu. Poszła do domu i gdy Sally otwarła drzwi pierwsze co, Lil przywitała się z Moirą.
- Boże, powinnam się jakoś sensownie ubrać do tej policji? Czy obojętne?

361Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 21:27

Sarah "Sally" Baker

Sarah
/19.09 Apache Road

- No nie jest, dlatego nikt potem twojego ciała nie znajdzie - sprostowała. Ale już nie ruszała tego tematu. Nie miała ochoty się kłócić.
Sama poszła zrobić herbatę.
- No ubierz się normalnie. Przecież idziesz tylko złożyć zeznania, nie? To nie sąd.

362Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 21:34

Liluye

Liluye
- To będę ci codziennie pisac esemesa, jak kiedys nie napiszę to lepiej po mnie przyjedź i pozbieraj co zostało, dobra? - podniosła się z kolan i poszła do łazienki, z której wyszła po pół godzinie z mokrymi włosami. Przeszłą do kuchni po herbatę.
- Jak sie zachowuje? - wskazałą na MOirę.

363Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 21:46

Sarah "Sally" Baker

Sarah
- O, tak, tak. Codziennie o 9 rano i potem o 17. I jak nie napiszesz to wsiadam w samochód.
Spojrzał na psa, uśmiechając się.
- Bardzo dobrze. Nie sprawia problemów, no ale tęskni za tobą. Płacze pod drzwiami.

364Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 21:51

Liluye

Liluye
Pokiwała głową.
- Dobrze. Zgoda - przysunęła sobie kubek, a drugą ręką miziała Moirę, która najchętniej wpakowałaby się jej na kolana, na co Lil po chwili pozwoliła, tuląc psa.
- Dzięki za pomoc, na prawdę - uśmiechnęła się lekko do Sally.

365Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 23:22

Sarah "Sally" Baker

Sarah
Machnęła ręką.
- A, nie ma sprawy. Zresztą, kto jak nie ja?
Zaśmiała się, nie zdając sobie sprawy jak to może zabrzmieć. 
- Podwieźć cię na posterunek?

366Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Czw 25 Cze 2015, 23:26

Liluye

Liluye
- No, fakt - zmarsczyła nos na moment i dopiła herbatę. Cmoknęła Moirę w pysk i zestawiła ją na ziemię.
- Tak, jedźmy. Mam nadzieję, że to będzie chwila, chcę wracać do swojego świętego spokoju, który mi nie wychodiz.

367Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 09:40

Sarah "Sally" Baker

Sarah
Sally odeszła od kuchenki i zaszła do pokoju. Był cicho, mała Sue była na spacerze z babcią.
- Dać ci jakieś ubrania? - zaproponowała, wychylając się z sypialni.
- W biuście będzie za duże ale na długość styknie... - mruknęła oglądając jedną z czarnych, bawełnianych blizek.
- Majtki na zmiane masz, mam nadzieje?

368Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 09:47

Liluye

Liluye
- Jak możesz - stwierdziła.
- W biuście wszystko mi jest za duże - westchnęła, bo to prawda. Była prawie decha obecnie, zresztą nigdy nie grzeszyła w tej dziedzinie rozmiarem.
- Mam, mam bieliznę wzięłam. Resztę mam e domu n bo nie spodziewałam się raczej ze będą mi takie ciuchy potrzebne tam.. - podeszła do sally po bluzkę.

369Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 09:59

Sarah "Sally" Baker

Sarah
Podała jej ciuch. Wyciagnęła rękę i odgarnęła jej włosy za ucho.
-Dobra, ale użyj jeszcze dezodorantu. W ogóle to go sobie weź! - zaśmiała się i wepchnęła jej kosmetyki.

370Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 10:07

Liluye

Liluye
- Spadaj! -prychnela uśmiechając się - zostawiłam swój w namiocie - wzięła ciuchy i poszła się przebrać do łazienki, by po chwili wrócić do Sary.
- No, to chyba wszystko. Możemy jechać - i tak, dezodorantu tez użyła!

371Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 10:12

Sarah "Sally" Baker

Sarah
- Najpierw cię nakarmię - uznała i zaczęła szykować lynch.
- Nie ma odmowy. Burgery. To przynajmniej umiem zrobic. Ale na coleslawa nie licz, nie nestes wystarczajaco biala - zasmiala sie i odgonila Moire ktora juz czekala na kąski z blatu.

372Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Pią 26 Cze 2015, 16:36

Liluye

Liluye
- Przecież ja w siebie tego twojego burgera nie zmieszczę choćby nie wiem co - jęknęła i pewnie zjadła ile mogła, wyjątkowo podkarmiając Moirę pod stołem, bo normalnie tego nie robiła. Potem pojechały na komisariat.
zt-policja

373Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Nie 12 Lip 2015, 11:51

Sarah "Sally" Baker

Sarah
// 08.10.2013, poranek, koło 09:00

Już jakiś czas temu rozmawiała z matką o tym, Że w Old Whiskey brakuje przedszkola czy żłobka; Sally nie była osobą, która chętnie by siedziała w domu i zajmowała się ciągle dzieckiem, więc okazja do podrzucenia komuś dziecka... cóż, byłaby dla niej wybawieniem! Wróciłaby do pracy, pomogła bardziej mamie w barze. A tak? Uwiązana! Ach, no i tez przecież nie może ciągle Betty zadręczać prośbami o opiekę nad Małą Sue!
Dlatego kiedy usłyszała o tym, że Rada Miasta chce zorganizować opiekę dla maluchów i wybudować plac zabaw – ach, ucieszyła się! Jej entuzjazm nie zmalał nawet, gdy okazało się, ze trzeba zebrać sporo pieniędzy, by projekt doszedł do skutku.
Wpadła na pomysł – zrobi wyprzedaż! A całą zebraną kwotę przekaże na przedszkole. Do tego, by zrobić mamie przyjemność, pokaże, że ludzie związani ze Świętymi, to nie są takie buce, gangsterzy i chuligani! O nie, Sally nie będzie się wstydziła tego, ze jest córką Świętego, a jej matka prowadzi im bar.
Już od wczesnych godzin porannych szykowała „wystawkę” i cenniki – wszystko po to, by już o 9 rano otworzyć garaż i wystawić na podwórko przed domem wszystko to, co mogła sprzedać!

Cennik:

Wózek-gondola, kolor czarny – 50$
Chusta do noszenia dziecka, kolor czarny lub biały – 5$
Śpioszki letnie, czarne, z różową czaszką - 5$
Śpioszki zimowe, czarne, z białym jednorożcem – 6$
Buciki letnie dla niemowlęcia, białe – 10$
Sandałki dla niemowlęcia, zielone – 8$

Zestaw skarpetek dla dziecka (różowe, czarne, w biało-czarne pasy) – 5$
Zestaw drewnianych klocków – 5$
Nosidełko – 30$
Zestaw dziecięcych czapeczek (biała, czarna, różowa, w biało-czarne pasy, czarna z czaszką) – 10$

3 płyty Bruce'a Summersteena – 20$
2 płyty Lenny'ego Kravata – 20$
Plakat Lenny'ego Kravata bez koszulki – 5$
Biografia Lenny'ego Kravata – 10$
Płyta Lady Gugu z autografem – 12$
Plakat Ryana Gąski z autografem – 15$
Dyskografia Conniego Easta (10 albumów) – 50$
Płyta Kim Kardamon (z „muzyką”) z autografem – 10$
Książka „Doktorek Żigolek” C. Darcy - 5$
Książka „Antonina” C. Darcy - 5$
Książka „Stary człowiek i wiadro” F. Burnett - 2$
Książka „Gigant” R. Foster – 12$
Kolekcja komiksów o „Czarnym Wężu” - 20$

Drewniany domek dla lalek – 10$
Klocki Mleko (zestaw „Moja stadnina”) - 10$
Dziecięcy rowerek trójkołowy – 10$
Dziecięce wrotki – 5$

Zestaw lalek Barbara (Barbara-prezydent, Barbara-Lekarz chirurgi plastycznej, Barbara prawkik od spraw rozwodowych) - 20$

Złoty łańcuszek z krzyżem – 5$
Zestaw złotych bransoletek – 8$
Złote kolczyki-koła – 3$
Złote kolczyki z perełkami – 8$
Złota broszka – 5$
Zestaw złotych i srebrnych pierścionków z cyrkoniami – 10$

Każdy chętny może przyjść i wybrać z listy sobie przedmiot, w poście umieścić DOKŁADNĄ KWOTĘ, jaką zapłacono i wpisać wszystko w RACHUNKACH.
CAŁA KWOTA, jaką uzbiera Sally – przekaże ona na PRZEDSZKOLE. Dlatego ważne jest, by w postach oznaczać, ile zapłaciliście.

Wyprzedaż trwa do 09.10.2013.

Ostatnio zmieniony przez Sarah "Sally" Anderson dnia Pon 13 Lip 2015, 10:49, w całości zmieniany 5 razy

374Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Nie 12 Lip 2015, 17:44

E. "Tai Ni Hed" Basker

E.
Rzeźnia --->

8.10.13 popołudniu

Tyrsen usłyszał, że akurat dzisiaj Sally organizuje wyprzedaż jakichś gratów, żeby wspomóc budowę tego całego przedszkola. Mężczyzna pomyślał, że może też wypadałoby się w to zaangażować. Jednak z racji braku lepszego pomysłu, postanowił jedynie kupić parę rzeczy, przekazując tym samym pieniądze na projekt. Od razu po pracy wybrał się pod dom Betty i widząc już z daleka Sarę, śmierdzący rzeźnią pojawił się przy garażu.
- Sally. - rzucił, gdy był już wystarczająco blisko. - Cześć.
- Masz tu coś ciekawego?

375Dom Betty Jou - Page 15 Empty Re: Dom Betty Jou Nie 12 Lip 2015, 17:47

Sarah "Sally" Baker

Sarah
Sally właśnie siedziała na leżaczku i popijała lemoniadę. Ściągnęła ciemne okulary i pomachała Tyrsenowi.
- Ach, cześć... -wstała i podeszła. Rozejrzała się po swoich gratach.
- Może cię płyty zainteresują?

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 15 z 19]

Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next

Pozwolenia na tym forum: