First topic message reminder :
Parterowy budynek wpisujący się w otaczające go budowle - białe ściany z zewnątrz, czerwone dachówki na dachu. Nad wejściem do cukierni widnieje ogromny szyld z nazwą. W sezonie wystawione są przed cukiernię stoliki, przy których można usiąść i zjeść ciastko lub loda. Część sklepowa wygląda dosyć standardowo - wzdłuż biegną chłodnie z cukierniczymi wyrobami - głównie z tymi, które wymagają chłodniejszej temperatury, by się nie rozpłynąć! - a z tyłu, na półkach, stoją tace z innymi pysznościami. Za ladą stoi miła, krzykliwa i dosyć konkretna ekspedientka w średnim wieku. Stąd też można przejść do zaplecza, gdzie odbywa się cały proces tworzenia tych słodkości - zakład posiada dwie cukiernie (czyli pomieszczenia, w których szykuje się ciasta) wyposażone w odpowiednie maszyny - od ubijaczek po mieszarki; a przy ścianach stoją ogromne chłodnie. W jednej z cukierni znajduje się tradycyjny, kaflowy piec, a druga korzysta z nowoczesnego, elektrycznego pieca. Pomiędzy tymi pomieszczeniami znajduje się magazyn, w którym przetrzymuje się wszystkie składniki. Przy wejściu na sklep mieszczą się pomieszczenia socjalne, czyli szatnia i łazienki.