First topic message reminder :
Prowadzący: Lola Martinez
Rozpoczęcie śledztwa: 06.01.2013
Dnia 06.01.2013 odebraliśmy zgłoszenie o bójce przy zakładzie pogrzebowym w Old Whiskey, w którą był zamieszany pan Brown. Po przyjeździe na miejsce zdarzenia jeden z podejrzanych strzelił w kierunku funkcjonariusza przez co został zastrzelony, zaś drugi podjął próbę ucieczki. Został postrzelony i zatrzymany.
Dowody:
-czarny Mercedes, którym przyjechali podejrzani
-ciało Martina Rodrigueza i jego ekwipunek
-rzeczy Antonio Lopeza
-zapis z rozmowy telefonicznej Lopez&Smith
Zeznania świadków:
Pan Brown, 06.01.2013: "mój syn... on wpadł w jakieś kłopoty. Zadarł z kimś. Ja nie wiem dokładnie o co chodzi, ale to oni... oni po niego przyjechali, a ja chciałem ich wygonić"
Pani Brown, 06.01.2013: Ja już tu ich ze dwa razy widziałam!
Podejrzani:
-Martin Rodriguez - nie żyje
-Antonio Lopez - zatrzymany, mieszkaniec Appaloosa City
-Anthony Smith - mieszkaniec Appaloosa City, szef ochrony klubu "Słodka Brzoskwinka", mąż Deborah Smith, właścicielki lokalu
Inne:
-zapis z przesłuchania Lopeza (07.01.2013): "Ha... ha... co, koleś wisiał nam pieniądze, to przyszliśmy się upomnieć..."
-rozmowa telefoniczna między Lopezem a "szefem": klik - sygnał komórki tej osoby został zlokalizowany w Appaloosa City w okolicy klubu Słodka Brzoskwinka
-zapis z drugiego przesłuchania Antonio Lopez'a z 07.01.2013 - klik
-lista pracowników od pana Anthony'ego Smith'a
Raporty:Dnia 07.01.2013 Antonio Lopez został po raz pierwszy przesłuchany. Odmawiał jakiejkolwiek współpracy. Tego dnia poprosił prawo do telefonu. Udało się podsłuchać tą rozmowę. Zapis jest dołączony do akt.
Tego samego dnia Antonio Lopez został przesłuchany po raz drugi. Po raz kolejny milczał. Przesłuchiwany wykazywał duże zdenerwowanie, gdy usłyszał, ile zdołaliśmy się od niego dowiedzieć. Nie zdecydował się jednak na zmianę strony.sierżant Lola MartinezDnia 08.01.2013 postanowiliśmy sprawdzić poszlakę, na którą nas nakierował zatrzymany Antonio Lopez. Udało się zidentyfikować jego rozmówcę, którym okazał się Anthony Smith. Próba podsłuchu nie powiodła się. Prawdopodobnie w budynku umieszczone jest urządzenie do zagłuszania podsłuchów. Smith zaprzeczył, by znał któregokolwiek z podejrzanych.sierżant Lola Martinez
Ostatnio zmieniony przez Lola Martinez dnia Czw 14 Sie 2014, 19:02, w całości zmieniany 5 razy