Play by forum role play game - modern western in hot Arizona.

You are not connected. Please login or register

Dom Jonathana Harpera (i Sophie)

Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 9 z 14]

1Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Pon 04 Maj 2015, 13:19

Jonathan Harper

Jonathan Harper
First topic message reminder :

Duży dom z garażem
Dom zbudowany z porządnych materiałów, posiadający dobrą izolację i klimatyzację. Pomieszczenia są w nim duże i jasne. Posiada trzy sypialnie, dwie łazienki, kuchnię i salon. Dodatkowo przy kuchni znajduje się niewielkie pomieszczenie gospodarcze. Posiada niewielką piwnicę. Na tyłach domu znajduje się dość duży ogród. Garaż mieści jeden samochód.
W holu, nad drzwiami wejściowymi wisi czaszka jelenia.
W ogrodzie znajduje się dodatkowo dziecięcy, nadmuchiwany basen dla Sophie.

201Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 19:10

Szeryf McConnor

Szeryf McConnor
Szeryf spojrzał po mulach i podrapał się po głowie. Ale co tam, spróbuje, bo na co dzień takich frykasów nie ma. No i pal to licho, jak mu nie zasmakuje. Nie on płaci.
Irenka spojrzał jak szeryf pałaszuje frykasy i się zaśmiała.
- Aj tam, Jonathan, nie przesadzaj - usiadła na sofie - po prostu przyniosłam trochę blasku.

202Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 19:26

Bobby Thompson

Bobby Thompson
Bobby nawet chętnie skorzystał z tego stołu zastawionego drinkami przez Coopera, dość szybko odkrywając, że są dość mocne. A potem do domu wjechał tort, co go dosyć mocno zaskoczyło - a jeszcze bardziej, gdy z tortu wyskoczyła jakaś dziewczyna.
Nie był az tak zaznajomiony z przyjaciółmi Joan, by wiedzieć, kto to taki. Trochę się nawet zakłopotał, a potem bach, wyszło, że to siostra Jona.
I faktycznie, nim się obejrzał, to już sunął po drinka dla niej, gdy już wylazła z ciasta.
- Co tu się dzieje - wymruczał niepewnie do Joan, chyba dalej nie mogąc wyjść z szoku. A już szczególnie, gdy wszedł k e l n e r z takim daniem. No, bo Bobby to prosty chłopak był, on nigdy czegoś takiego nie jadł, a cud, jeśli w ogóle słyszał.

203Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 19:29

Gabrielle Ramirez-Cooper

Gabrielle Ramirez-Cooper
Usiadla obok Irenki, usmiechajac sie rozbawiona - Wybij tez bratu swietowaanie przy planszowkach!

204Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 19:45

Jonathan Harper

Jonathan Harper
- Mhm, blasku. - Jon też poczęstował się mulami.
- Oj, Irenie też się na pewno spodobają Żółwie - doszedł go zapach spalenizny i rzucił się do ogrodu. 
- Cholera! - przeklnął i pobiegł ratować steki. Udało się. Prawie, bo nieco się zwęgliły. Przyniósł je do domu ze zwieszoną głową i postawił je na stole. Wziął sobie drinka na pocieszenie.
- No a jak nie planszówki, to co proponujesz Gabi?

205Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 19:56

Liluye

Liluye
26.09.2013, spozniona

Lil stanęła pod drzwiami i zapukała w nie albo zadzwonila dzwonkiem, nie wiem co tam Jon miał. I czekała, mając nadzieję, że ją usłyszą.

206Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 20:23

Szeryf McConnor

Szeryf McConnor
Widząc jak sobie Harper z grillem nie radzi, do szeryf wkroczył do akcji.
- Ja to ogarnę - zaproponował, że sam zajmie się rusztem - a ty przywitaj nowego gościa - dodał, gdy rozległo się pukanie.

207Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 20:32

Jonathan Harper

Jonathan Harper
Jonathan otworzył drzwi.
- O czesć. Jednak dałaś radę - wpuścił dziewczyne do środka.

208Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 21:06

Liluye

Liluye
- Hej. No, jestem, ale czuję się okropnie, więc pewnie tylko na chwilę - uśmiechnęłą się nieznacznie. Weszła do środka i aż dziw, że nie rozlegalo się przy tym klekotanie kości.
- Nie jestem najlepsza w składaniu życzeń więc po prostu wszystkiego najlepszego - podała mu pakunek z prezentem. A w środku dwie takie same muszki - jedna dla Sophie i jedna dla Jona, książka o gotowaniu i książka o sztuczkach dla psow.

209Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 21:08

Gabrielle Ramirez-Cooper

Gabrielle Ramirez-Cooper
- No jak to co? Tańce! - Wzruszyła ramionami i uśmiechnęła się.

210Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 21:37

N. Cooper

N. Cooper
- Tańce, tak! - krzyknął już pijany Cooper. Pochwycił więc żonę i obróć nią w tańcu. A potem... Irene się dołączyła. I tak tańcowali we trójkę. Tyle, że muzyka jakaś taka niemrawa.
- Jonathan, zmień na coś żywszego! - zaśmiała się jego siostra, mając nadzieję, ze brat ma jakieś skoczne kawałki z lat 90tych.
Odskoczyła od tańczących Cooperów i podeszła do Liluye.
- Irene, siostra Jona! - przywitała się i obcałowała Indiankę.

211Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 21:49

Joan Wharton

Joan Wharton
Joan nieznacznie wzruszyła ramionami i dodała cicho: - nie mam pojęcia. Spotkanie w sielsko-rodzinnej atmosferze? - zaryzykowała hipotezę. Poza tym zaczęła rozważać ucieczkę.
Pomachała przybyłej Liluye i posłała uśmiech.
- Cześć Lil.
Na propozycję tańców nieznacznie jęknęła i postanowiła sprawdzić, jak sobie szeryf radzi z rusztem i wyszła do ogrodu.

212Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:04

Liluye

Liluye
- Liluye - przedstawiła się, niechętnie dając się obcałować (jakby miała jakiś wybór) - miło poznać - uśmiechnęła się. Dojrzała Joan i wyszła za nią do ogrodu, bo widząc pijanego i tańczącego Coopera miała ochotę uciec.

213Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:09

Bobby Thompson

Bobby Thompson
Joan uciekła, zostawiając Bobby'ego samego z... Cooperami i dziką siostrą Jonathana. Uhm. Uśmiechnął się lekko do nowoprzybyłej Liluye, po czym złapał swojego zapomnianego drinka i podszedł do Jona.
- Jesteś pewien, że to twoja siostra? - wyszczerzył do niego zęby. Nie dało się ukryć, że mocno się różnili pod względem charakteru!
- I o co chodzi o z tymi mulami? - spytał konspiracyjnie, zerkając na kelnera, co je pewnie wyłożył na stół. - Nie martw się, wybiorę twoje steki, hehe.

214Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:16

Joan Wharton

Joan Wharton
Za nią wyszła Liluye.
- Też przyszłaś pilnować steków? - zapytała z bladym uśmiechem. - Znaczy to synonim na "tańczenie to coś, co trudno mi robić publicznie przed znajomymi" - dodała już rozbawiona.

215Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:19

Jonathan Harper

Jonathan Harper
Jonathan podziekował Lilu i zobaczył co też wyrabiają Cooperowie i kobieta-burza. Wywrócił oczami z usmiechem i puścił hity których rodzeństwo słuchało jak byli jeszcze młodzi i nie tacy piękni jak teraz. I o dziwo nie były to smerfne hity. Głównie dlatego, że to mega rzadkie nargania vintydż i to na KASETACH.
Zaśmiał sie z miny Lilu gdy została zaatakowana przez Irenę.
Wziął Sophie na ręce i zaniósł do pokoju, bo już było po dobranocce. Jak wrócił to część imprezy ewakuowała się już na ogród. gdzie zapewne byli pełni podziwu i zachwytu oglądając suszące się dzieła malarza Harpera. Wziął jeszcze jednego mega-mocnego drinka.
- Pytałem o to samo moją mamę. Wiele razy. Mówi, że jest pewna - odpowiedział Bobbiemu przyglądając się wygibasom. Wyszczerzył się do kolegi. 
- Dzięki. Wiesz, trochę się zmieniła od czasu kiedy wyjechała do Vegas. Posz haj sosajeti a'la zdespedowani hazardziści - zaśmiał się - jak się wystarczająco długo przebywa w takim otoczeniu to ciężko się nie dostosować. - nachylił sie i powiedział ciszej.
- No i zawsze mi zazdrościła, że lepiej gotuję.
Napił się.
- Właśnie, miałem się ciebie zapytać. Poleciłbyś coś teraz w kinie? Pytam bo znasz się na rzeczy a chciałem się wybrać. Może nawet z Merlin. - wskazał na siostrę, która wywijała swoją blond peruką.

Ostatnio zmieniony przez Jonathan Harper dnia Wto 07 Lip 2015, 22:25, w całości zmieniany 1 raz

216Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:23

Liluye

Liluye
- Tak. Dokładnie tak - pokiwała głową - Raczej wolałabym nie tańczyć wcale przed znajomymi. Nigdy - mruknęła.
- Dzień dobry - przywitała się z Szeryfem.

217Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:30

N. Cooper

N. Cooper
Cooper tańcował z Irene jakby jutra nie było - co oczywiście odpowiadało samej kobiecie. Czuła się wybornie i nie przeszkadzało jej to, że reszta sceptycznie podchodziła do jej imprezowego nastroju.
W końcu wyjrzała do ogrodu.
- Och, a cóż to, stek na grillu ciekawszy? Aj, Jonathan, mam tylko nadzieję, ze użyłeś swojego sekretnego sosu, hoho!

218Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:41

Joan Wharton

Joan Wharton
- Wypoczęłaś po pustyni? Czy jeszcze dochodzisz do siebie? - Ogólnie wyglądała na zmęczoną, ale pewnie wiedziała o tym sama.
- Możemy się ogrodem ewakuować - pochyliła się do Liluye i szepnęła konspiracyjnie.
- Grillowanie  w relacji na żywo, może się coś nauczę od mistrza - skłoniła lekko głowę w stronę szeryfa.

Ostatnio zmieniony przez Joan Wharton dnia Wto 07 Lip 2015, 22:55, w całości zmieniany 1 raz

219Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 22:55

Liluye

Liluye
- Już jest okej, wlaściwie to wypoczęłam na pustyni - przyznała.
- Ogrodem? Tak, niegłupie. A Bobbiego zostawiasz na pożarcie? - uniosła brwi, uśmiechając się kącikiem warg.

220Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:03

Bobby Thompson

Bobby Thompson
- No, skoro tak! Mama zawsze ma rację - pokiwał głową i zamoczył usta w drinku. Z jego niezbyt mocną głową, to te siekiery Coopera łatwo zwaliłyby go z nóg.
- Aaa, Vegas. To wszystko wyjaśnia - zaśmiał się.
Nawet dobrą nutę Jon wrzucił, ale Bobby tak znowu się nie rwał, by dołączyć do tańczących.
- Ooo, w kinie... Joan ostatnio mi pisała, że grają "Łódź Widzew, historia prawdziwa". Totalnie mój numer jeden na liście do zobaczenia - pokiwał poważnie głową. Potem chwilę się zastanawiał. - A, sorry, ty na poważnie pytasz? Hehe. No z takich normalnych filmów to bym ci polecił Jura Park. Ewentualnie Mściciele 3. O ile widziałeś dwóch poprzednich, chociaż to taka napierd... No, rozumiesz, tam trzeba nadążać tylko za efektami specjalnymi. Albo Szalony Maksymilian, bo ja osobiście bardzo lubię Tomasza Hardego.
Się rozgadał! Ale o filmach zawsze miał coś do powiedzenia, nie ma to tamto.

221Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:08

Joan Wharton

Joan Wharton
Pokiwała głową.
- To dobrze. - Nie potrafiła do końca w to uwierzyć, ale jednemu pomaga siedzenie na pustyni, drugiemu coś innego.
- Wiedziałam, że w tym planie jest luka - ach tak blisko. - Ty masz jeszcze szanse.

222Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:19

Jonathan Harper

Jonathan Harper
- Zabawna jak zawsze, siostruniu. - zawołał do Irenki - Widzisz? Zielona z zazdrości - powiedział do Bobbiego wystarczjąco głośno, żeby usłyszała. Jonathanowi też już zaczynało szumieć a to dopiero jego trzeci drink. Cooper wyraźnie stawiał na efektywność i błyskawiczne działanie. Tak w pracy jak i chlaniu.
- No Jura prak już widziałem. Byłem na maratonie wszystkich części. Zdzierżyłem nawet trzecią. Groza.
- Szalony maksymilian to to o kobietach na pustyni i albinosie z kompleksen niższości? Hm, no to chyba mam już pomysł na co wydać kasę.
Impreza się widać przeniosła.
- A wy co, chyba nie planujecie ucieczki? - zapytał Joan kładąc jej rękę na ramieniu.
- Szeryf zje steka, prawda? Żona nie da mi potem po głowie?

223Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:20

Liluye

Liluye
- Trudno, może trzeba po prostu ponieść jakieś straty - uśmiechnęła się na myśl o zostawieniu Bobiego.
- To dla wyższego dobra! Naszego dobra - dodała. Przy Joan jej jakoś humor wracał, tak jak przy Joolsie i Williamie, choć przy każdym czuła się trochę inaczej. Tak czy siak potrafili jej poprawić nastrój.
- My? - spojrzała na Jona i uniosła brwi - Nie, dlaczego? - nos jej właśnie urósł.

224Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:34

Joan Wharton

Joan Wharton
- I żadnych moreli i skorupiaków - zdążyła odpowiedzieć Lilu, zanim pojawił się solenizant. Miało być skrupułów, ale podobnie, jak morale nie istniały one w osobistym słowniku Joan.
Popatrzyła na Jona z naprawdę niewinnym uśmiechem.
- Skąd, prowadziłyśmy dyskusję aksjologiczną. Istnienie wyższego dobra i takich tam - to była prawda, częściowa, ale jednak.
- Jak się nie przyznamy pani McConnor, to chyba jesteś bezpieczny, Jon.

225Dom Jonathana Harpera (i Sophie) - Page 9 Empty Re: Dom Jonathana Harpera (i Sophie) Wto 07 Lip 2015, 23:41

N. Cooper

N. Cooper
Siostra tylko machnęła ręką na słowa Jonathana i zajęła miejsce w ogrodzie, na gustownym krześle ogrodowym. Założyła nogę na nogę i zapytała, czy ktoś przypadkiem nie ma papierosa. 
Cooper chciał poczęstować, ale sobie przypomniał, że rzucił 10 lat temu.
Szeryf przyszykował pierwsze steki, i wbrew temu, ze miał na jednego ochotę powiedział:
- Nie, ja zostanę przy sałatce i mulach.
- Aj, widzisz, Jonathan, pan szeryf się zna na dobrej, dystyngowanej kuchni! - zaśmiała się Irene, ale zaraz potem sprostowała - ale ja i tak zjem ten stek. Nie ma przecież nic lepszego od twojej kuchni, braciszku. nawet jeśli ktoś za ciebie grilla pilnuje.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 9 z 14]

Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Similar topics

-

» Dom Jonathana

Pozwolenia na tym forum: