Play by forum role play game - modern western in hot Arizona.

You are not connected. Please login or register

Przychodnia

Idź do strony : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37 ... 44  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 31 z 44]

1Przychodnia - Page 31 Empty Przychodnia Czw 15 Maj 2014, 11:35

Mistrz Gry

Mistrz Gry
First topic message reminder :

Witaj w Świątyni Zarazków, istnym niebie chorób przenoszonych drogą kropelkową i największym zbiorowiskiem młodocianych z chorobami wenerycznymi – przychodni! Pokryty graffiti błękitny budynek mieści w sobie dwa gabinety lekarzy ogólnych. Jeśli oni nie będą w stanie ci pomóc, skierują cię do specjalistów; w Old Whiskey znajdują się aktualnie gabinety ginekologa, okulisty, laryngologa i dentysty.
Przy przychodni działa również mała klinika z izbą przyjęć, do której trafiają ludzie z ranami postrzałowymi, pocięci nożem, czy krwawiący przez inne niefortunne przypadki – po powierzchownym zajęciu się raną poszkodowani zawożeni są niezwłocznie do szpitala w Appaloosie. Lekarze tu pracujący wydają się być pozbawieni radości życia, lecz co się dziwić – ich pacjenci nie należą do najczystszych, czy najkulturalniejszych. Jednak żeby się u nich leczyć trzeba mieć wykupione ubezpieczenie, dostać je z pracy, lub słono zapłacić – opieka zdrowotna w Stanach jest bowiem odpłatna. I to wysoce.

Każda osoba legalnie zatrudniona jest ubezpieczona i może korzystać z usług przychodni.
Jeśli chcesz się ubezpieczyć prywatnie musisz jednorazowo zapłacić 5000$
Jeśli nie posiadasz ubezpieczenia, ceny za konkretne zabiegi/leczenie są ustalane indywidualnie przez MG. Rachunek będzie wysyłany na pocztę leczonej postaci po jej wyjściu z przychodni/kliniki.

751Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:04

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
43

Carmalita odkryła twarz, przy czym zabrzęczały kajdanki. Chyba je zatrzyma.. jakby Florencio do niej wróciło to by je użyli. Dobra koniec.
- ale panie detektywie, to nie trwało nawet 10 minut. - powiedziała błagalnym tonem.

752Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:12

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
-Nawet pięciu. Nie zdążyłam zadzwonić chłopak był szybszy dzwoniąc na policję. Naprawdę chciałam zdzwonić po jego rodziców a jak pan tutaj wpadł to młody był już jedną nogą za progiem. Przecież nikt by mu tu nigdy nic złego nie zrobił.

753Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:21

N. Cooper

N. Cooper
- Ale w tym czasie pani zdążyła go przyjąć, co? Przecież pierwsze co powinna pani zrobić to zawiadomić rodziców, a nie... dyskusje prowadzić z gówniarzem...
Sam już miał dosyć tego płaczu i lamentu ze strony dzieciaka i Carmy.
Spojrzał jeszcze  raz na kobiety.

Mnożnik na charyzmę Beth i Carmy, próg 52. Jak przekroczycie, to zamiast doby w areszcie dostajecie upomnienie i spory mandat. Każda z was ma jedną próbę rzutu kostką. 

754Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:33

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
53

Carmalita westchnęła tylko. Nie miała też ochoty lamentować dalej. Dobrze, ze koleś nie powiązał jej z jej szaloną rodzinką, bo by ją od razu na dołek wziął. A tak pewnie ta miła rozmowa jest by tego uniknąć.
- Przepraszamy. Następnym razem zrobimy tak jak pan powiedział- ukorzyła się.

755Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:43

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
33

Beth tylko westchnęła ciężko.
-Ma pan rację nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Już nawet nie będę panu tego wszystkiego jeszcze raz powtarzać.- miała zrezygnowany ton.
Areszt nie był dla niej niczym dziwnym. Co prawda dla niej miał to być pierwszy raz ale jej ojczulek nie raz tam był gościem.

756Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 17:57

N. Cooper

N. Cooper
- No dobrze. Będzie grzywna. 5 tysięcy dolarów - zawyrokował.

757Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 18:15

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Carmalita rozdziawiła paszczę.. nie miała tyle pieniędzy. Jako pielęgniarka wiele nei zarabiała,a te pieniadze miały iść na studia. Trudno. Zwiesiła głowę i musiała zabrac aplikacje na studia od Beth.. nie była jej teraz potrzebna./
- Dobrze. - powiedziała smutnym tonem.

758Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 18:21

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Detektywie jestem wdzięczna za takie załatwienie sprawy ale.... nie byłoby możliwości... zmniejszenia nieco tej grzywny.- posłała mu proszące spojrzenie. Carma chciała iść na studia... bardzo pana proszę.- miała nadzieję, że Cooper się zlituje.

759Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:24

N. Cooper

N. Cooper
Mnożnik na charyzmę, próg 35. Jak któraś z was przekroczy - grzywna zmniejsza się do 2 tysięcy dolarów. 

760Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:28

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
25

Roberts z nadzieją w oczach czekała na decyzję Coopera. Spojrzała na Carmę niech coś powie.

761Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:34

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
53

Carmalita spojrzała niczym oczkami ze Shreka, na Florencia to działało, moze na detektywa też podziała.
- W końcu w tym miasteczku, ktoś musi mieć wyższe wykształcenie wśród mojego pokolenia- powiedziała natchniona.

762Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:40

N. Cooper

N. Cooper
- Aaaaaaa... - już miał dosyć. Wcale go ta sprawa już nie bawiła. Wszyscy marudzili na około.
- Dobra, tysiąc dolarów - wypisał mandat i wręczył Beth. Potem wypisał kolejny i wręczył go chłopakowi.
- A ja... za co?!
- Za chleb z glacą. Za zmyślanie i pomówienie o gwałt. A szoruj do rodziców, ale to już!
Wskazał na drzwi, a przestraszny nastolatek wybiegł z gabinetu.
- Mam siostrzeńca, wiem kiedy gówniarze kłamią. 
Wyprostował się, pokiwał głową i wyszedł.
Wrócił za chwilę, przypominając sobie, że kobiety są dalej skute.

763Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:46

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Dziękuję.- odezwała się Beth i prawie podniosła ręce do góry i chciała wołać detektywa, że skute zostały, kiedy ten sam się wrócił.
- Uff bo już myślałam, że chce nas pan tak zostawić.- nawet się do niego uśmiechnęła.

764Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 19:47

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Carmalita z wdzięcznymi uśmiechem przybliżyła ręce, by tylko ją rozkuto. Tylko 1000$! Świetnie, zaraz wyściska tego detektywa i zacznie tańczyć! Jeeej!
-Dziękuje bardzo. - powiedziała. Po czym uściskała Coopera. I to było tylko na pół sekundy!

765Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:07

N. Cooper

N. Cooper
- No nawet jakbym chciał, to potrzebne mi są te kajdanki...
I nim się zorientował, to Carma go obejmowała
- Am, dobra, zrobię pani przysługę i nie powiem o tym narzeczonej.
Chwila, powiedział "narzeczonej"?
- To ten... jakby co... to będziemy się kontaktować - dodał i wreszcie wyszedł z gabinetu.
- Boże drogi, koniec na dziś.

/zt

766Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:12

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Carmalita skinęla. Faktycznie Gabriel by mogła dwojako to odczytać, ale Carma była po prostu wdzięczna. Została uwolniona i zaraz z uśmiechem pomachała na do widzenia detektywowi.
- Mam jeszcze jedną sprawe. Potrzebuje sali dla szkoły rodzenia, to projekt Rady Miasta, który koordynuje. - powiedziała. Tak jak nie faceci to praca.

767Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:34

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Jasne nie ma problemu. Myślę, że coś się wygospodaruje. - stwierdziła Roberts ciężko siadając za biurkiem. To popołudnie było koszmarne.
- Rada miasta zasponsoruje wyposażenie?- dopytała jeszcze bo w ośrodku na pewno nie wyskrobią na coś takiego ani dolca.

768Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:39

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Carmalita wstała i wyciągneła z pliku dokumentów, wcześniej przyniesionych kartkę. Był tam cały kosztorys.
- Jeśli nie zapłacimy za wynajem sali to owszem. Oczywiście sprzęt będzie potem do wykorzystania przychodni. - powiedziała zadowolona z siebie. Musi tylko jeszcze opłacić instruktorkę i będzie cacy!

769Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:49

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
Chwyciła dokumenty i zaczęła je przeglądać. Wszystko wyglądało całkiem rozsądnie. Widać było, że Carma sobie to przemyślała. Pomieszczenie w przychodni nie stanowiło problemu. Mogli jedno z pomieszczeń używanych jako magazynek rzeczy wszelakich zaadoptować.
- Świetnie. Myślę, że z tą szkołą rodzenia to doskonały pomysł. Przyda nam się tutaj w mieście.- uśmiechnęła się do dziewczyny. - Salę macie zapewnioną. Myślę, że znajdzie się kilku wolontariuszy by ją przystosować.

770Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 20:53

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Na twarzy Carmality pojawił się wielki usmiech. Po raz pierwszy od "rozstania" z Florenciem.
- Pewnie. Poproszę kolegów taty to sprzątną. Tylko muszę wynając instruktorkę. Może pani jakąś ma do polecenia? - spytała wprost. Trochę jest przecież dłużej w tym fachu, to moze kogoś na swojej drodze spotkała.

771Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 21:05

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Carma Święci przy takiej pracy to chyba nie najlepszy pomysł co?- podparła brodę na dłoni.- Ktoś by mógł coś potem zarzucić.- westchnęła. - Z drugiej strony zamiast tyczyć w Vivie i żłopać whiksey przydaliby się do czegoś konkretnego. Jak myślisz?- postukała palcami o blat biurka.
- Hmm trenerka? Mam znajomą w Ap zapytam jej i dam ci znać, może się zgodzi. Chociaż myślałaś o tym by samej zrobić kurs. Świetnie byś się do tego nadawała.

772Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 21:16

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
- To przyjdą bez kurtek. Oni zrobią to o wiele szybciej i zawsze jakaś praca charytatywna im się przyda. - odpowiedziała. To była jednak prawda. Carmalita spojrzała na nią. - Tak, ale taki kurs trwa kilka miesięcy, a my na ten projekt mamy trochę mniej czasu. - odpowiedziała na propozycję kursu. Sama o tym myślała, ale faktycznie kurs trwa z 2 miesiące przy zaocznym trybie. - To by było świetnie. Mogłaby by pani podać do niej namiary to spróbuje się z nią skontaktować. Przeciez to mój projekt. - musiała w końcu dać sobie ze wszystkim rady.

773Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 21:29

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Nawet bez kurtek będzie wiadomo kto to.- Beth stwierdzała tylko ale w sumie niech się do czegoś przydadzą. Ot taki William na przykład to się do tego świetnie nadawał. W sumie to Roberts nawet nie wiedziała jak świetnie. A Consuela też praktyki nabierała.- w każdym razie jak się zgodzą to ja nie mam nic przeciwko.
Potem zaczęła przeszukiwać swoją torebkę. Oczywiście Telefon był na samym dnie, no bo nie mogło być inaczej. Napisała numer na karteczce.
- Powiedz, że ja cię przysyłam i wiesz pomyśl o tym kursie. Przecież szkoła rodzenia zostanie tutaj na stałe, nie będzie funkcjonować miesiąc czy dwa więc potem możesz ją przejąć.

774Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 21:50

Carmalita Auguste

Carmalita Auguste
Carmalita w tym samym czasie szukała swojego telefonu. Znalazła go nieco szybciej i spisała numer oraz nazwę kontaktu. Skinęla głową.
- Nie potrzeba ich wielu chyba, z dwóch? Przecież policja nie będzie sprawdzać, czy oni pomagają jako wolontariusze w przychodni. Kto im zabroni? - poruszyła jeszcze temat pomocy Świętym. - Sprawdzę kiedy sie zaczyna najbliższy kurs w Apalloosa i ile kosztuje. To by był dobry start, bo chce iść na studia położnicze. - powiedziała zadowolona. Kto by pomyślał, ze carma zacznie planować swoją przyszłość.

775Przychodnia - Page 31 Empty Re: Przychodnia Wto 24 Mar 2015, 21:58

dr Elisabeth Roberts

dr Elisabeth Roberts
- Widzisz przyda ci się to a i położna z powołania w miasteczku jest potrzebna bo teraz to wiesz jak wygląda. W takiej sytuacji więcej porodów można by tutaj przyjmować. Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie.
Podniosła się od biurka i zaczęła powoli zbierać do domu.
- Jak byś potrzebowała pomocy. To możesz w każdej chwili na meni liczyć.- z uśmiechem zapewniła dziewczynę.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 31 z 44]

Idź do strony : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37 ... 44  Next

Pozwolenia na tym forum: