Play by forum role play game - modern western in hot Arizona.

You are not connected. Please login or register

Biuro szeryfa i areszt

Idź do strony : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 27 z 40]

1Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Biuro szeryfa i areszt Wto 09 Gru 2014, 10:35

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
First topic message reminder :

Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Biuroszeryfa
Parterowy budynek z czerwonej cegły mieści w sobie zarówno biuro szeryfa jak i areszt. Wchodząc z głównej ulicy przez podwójne drzwi, stajemy przed zaszkloną recepcją, w której na dyżurce zawsze można spotkać jednego z funkcjonariuszy. Przechodząc korytarzem dalej, trafiamy na dużą salę, zastawioną kilkoma biurkami. To w nim przebywają stróże prawa, gdy akurat nie znajdują się na patrolu, zajmując się papierkową robotą lub przygotowując do wyjścia w teren. Za nimi można zauważyć drzwi prowadzące do gabinetu szeryfa w którym oprócz pokaźnego biurka, głównym wyposażeniem jest długi stół, przy którym toczą się rozmowy odnośnie aktualnych spraw. Z głównego korytarza wejść można także do aresztu, gdzie kilka cel czeka na swych gości.

Zmrużyłem oczy, że kurwa co, czy ja dobrze słyszałem, a może jakieś badania okresowe musiałem na słuch zrobić.
- Można by napisać że nazwał Ramirez suką - dodałem całkiem poważnie, a w duchu się uśmiechnąłem, jednak ten szeryf miał jaja i nie był ciepłymi kluskami który tak ściśle trzyma się zasad, oczywiście zasady zasadami, są granice których nie można przekraczać, ale dla mnie przestępca jest przestępcą i nie ma taryfy ulgowej. Mając takiego szefa można sporo zdziałać ja to rozumiałem i nie chciałem tego nadużywać. Dlatego postanowiłem nie drążyć tematu.
- Coś jeszcze?

651Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Czw 08 Sty 2015, 16:31

Sue Baker

Sue Baker
Zupełnie, jakby go to coś obchodziło. Owszem, poczekał. Przeczytał zeznania, podpisał i poszedł.

zt

652Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:19

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
---> po przeskoku

Na szczęście siostra Coopera nie nękała mnie telefonami. Nie miałem nastroju na głębszą znajomość. wszedłem na posterunek rozejrzałem się po czym zabrałem się za sprawę strzelaniny i pościgu. Dajcie mi pierwszego tego co mnie opluł. Zobaczymy jak będzie śpiewał. Zwinąłem teczkę i poszedł do pokoju przesłuchań.

653Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:24

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Na pierwszy rzut poszedł Steven Omar. Mężczyzna, który postrzelił Gabrielle Ramirez, sam potem zostając przez policjantkę raniony.
Siedział w  pokoju przesłuchań, jeszcze z opatrunkiem na ramieniu. 
z akt wynikało, ze już raz siedział za napad i kradzież.

654Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:33

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- Dobry - burknąłem przeglądając akta. Ptaszek miał już co nieco na sumieniu. Milczałem a dopiero po pieciu minutach podniosłem głowę.
- Pan Omar tak? - zapytałem, w końcu zamknąłem teczkę rzuciłem ją na stół, oparłem się i patrzyłem na Stevena.
- Jak ręka?

655Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:35

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mężczyzna milczał. Ale wyglądał na przestraszonego.

656Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:38

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- No to skoro nie chcesz rozmawiać o - kiwnąłem głową na ramię - to może o pościgu i strzelaninie?

657Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:40

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- A co chcesz wiedzieć, co?

Mnożnik na charyzmę, próg 40. Jak przekroczysz, mężczyzna się łamie i wszystko wyśpiewa.
Jak nie, dalej milczy.

658Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:46

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
43

- No najlepiej po kolei trochę się spieszę. kto? Po co? Dlaczego? Miałeś już odsiadkę, znowu będziesz miał, ale zawsze możesz sobie skrócić... Dostaniesz więzienie o zaostrzonym rygorze, strzelałeś do policjanta i tak jesteś w czarnej dupie, a może być trochę łatwiej... - spokojnym tonem uświadomiłem mu o co chodzi.

659Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 13:56

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Dobra, dobra, mówię jak było! - zawołał - Ten koleś... ten, którego pobiliśmy... miał obraz, który mieliśmy ukraść. Jak go złapaliśmy, to powiedział, że go nie ma. no to zaciągnęliśmy go to auta by pogadać... i wtedy pojawiła się ta policjantka. Zatrzymała nas, strzelaliśmy... a resztę to sam wiesz! Widziałeś! Postrzeliłem ją w policzek a ona mnie w ramie... tyle! Obrazu nie mamy i nie wiemy gdzie jest!

660Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:00

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- Ukraść obraz... i co sami go chcieliście sprzedać? Ktoś wam to zlecał?

661Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:05

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Sami - potwierdził - znaliśmy faceta i go obserwowaliśmy... wiemy, ze miał ten obraz przekazać kurierowi na aukcję. Ale jak go napadliśmy to powiedział, ze gdzieś go ukrył.

662Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:08

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
Nie miałem zamiaru mu się chwalić gdzie jest obraz nie musi wiedzieć.
- I komu chcieliście go sprzedać? Na ebayu? - zapytałem, trochę było w tym ironii, nie byłem tępy. Jeśli się kradnie obraz trzeba wiedzieć gdzie go sprzedać, gdy się tego nie wie przed, potem już a późno.
- Czyli nikt wam tego nie zlecał, więc kto miał być odbiorcą?

663Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:17

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Mieliśmy sprzedać anonimowemu nabywcy - powiedział, patrząc Aldo w oczy - Nie, nie znam człowieka, wiec nawet nie pytaj!

664Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:18

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- Kiedy? Mieliście się umówić z nim? Jak? Wie że obraz wam zaginą?

665Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:20

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Wzruszył ramionami.
- Ja ni nie wiem. Miałem tylko obić kolesia i wziąć obraz. Potem mieliśmy jechać do Austin w Teksasie. Tyle wiem.

666Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:23

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- Austin w Teksasie, tam miał ktoś się z wami spotkać, tak? Anonim kto wie? Twój kolega Dalton?

667Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:31

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Pokręcił głową.
- Nie mam pojęcia. Powiedziałem wszystko co wiem - warknął, widocznie już zirytowany i zmęczony.
- Daj mi już święty spokój!

668Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:36

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- Nie warcz na mnie? - mruknąłem - to ja podobno jestem psem, a ty masz być potulnym kotem jeśli nie chcesz skończyć marnie rozumiesz? - nachyliłem sie nad stołem mówiąc ostatnie słowo.
Potem wstałem i otworzyłem drzwi.
- Zabierzcie go a dajcie Daltona - rzuciłem do strażnika. Potem ponownie usiadłem.

669Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:53

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Przyprowadzono Daltona. Ten zaś nie wyglądał na takiego z kim można było się łatwo dogadać. od razu spojrzał wprost w oczy Aldo, uśmiechając się kpiąco.
Milczał.

670Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 14:58

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
- i co się szczerzysz? - ooo z tym się zabawię, ciekawe czy już dzwonił do adwokata - nazwisko?

671Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 15:06

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Masz w aktach. - Mruknął i rozsiadł się wygodniej.

Henry Dalton, lat 37, siedział za pobicie i paserstwo, oraz włamanie.

672Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 15:11

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
Cwaniaczek, tak już się o tym przekonałem. Nie zamierzałem bawić się z nim w słowne gierki.
- Podobno ty wszystko nagrywałeś przy kradzieży i sprzedaży obrazu? - zamyśliłem się - kto miał go odebrać?

673Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Wto 13 Sty 2015, 15:22

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na charyzmę, próg 40. Jak przekroczysz, to mężczyzna zaczyna mówić. Jak nie - wciąż milczy i uśmiecha się kpiąco.
pewnie obraża cie tez w myślach!

674Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Sro 14 Sty 2015, 07:50

Aldo Iadanza

Aldo Iadanza
38

Nachyliłem się nad biurkiem i napisałem w aktach głośno literując.
- D-e-l-g-a-d-o n-i-e w-s-p-ó-ł-p-r-a-c-u-j-e - odłożyłem długopis. Jednak chwilę później nachyliłem się i dopisałem.
- Sprawdzić wadę słuchu u podejrzanego Delgado - znowu wyprostowałem.
- Powtórzę. Kto miał odebrać obraz?!

675Biuro szeryfa i areszt - Page 27 Empty Re: Biuro szeryfa i areszt Sro 14 Sty 2015, 10:36

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na charyzmę, próg 35. Jak przekroczysz, to mężczyzna zaczyna mówić. Jak nie - wciąż milczy i uśmiecha się kpiąco.
I teraz w myślach obraża twoja matkę!

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 27 z 40]

Idź do strony : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Pozwolenia na tym forum: