Play by forum role play game - modern western in hot Arizona.

You are not connected. Please login or register

Kurza Ferma

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 3 z 5]

1Kurza Ferma - Page 3 Empty Kurza Ferma Wto 13 Maj 2014, 10:34

Mistrz Gry

Mistrz Gry
First topic message reminder :

Teren fermy jest ogrodzony; jest to jednokondygnacyjny, podłużny budynek, w którego wnętrzu roi się od drobiu.
W budynku znajduje się kilka pomieszczeń. W wylęgarni przechowywane są zapłodnione jaja. Są one poddawane inkubacji, następnie trafiają na taśmę podajnikową, a z niej do koszy wylęgowych. Na kolejnej taśmie rozdziela się pisklęta od skorupek, które stanowią składnik paszy. Skorupki, nie kurczęta. Ptaki sortuje się wedle płci i szczepi. A co dalej? Kurczaki dzieli się na mięsne i te, które mają znosić jajka. Mięsne są wysyłane do odbiorców, natomiast nioski przenosi się do kurnika.

51Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Nie 19 Lip 2015, 23:29

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Gówno ci powiem! Słyszysz? Spierdalaj stąd, bo zawołam resztę kumpli i skończy się twoje... kozaczenie - wychrypiał, usiłując nie najeść się piachu.

52Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Nie 19 Lip 2015, 23:41

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Mówiłem już, spierdalaj!
Niestety, Brian dosłyszał jakieś krzyki za swoimi plecami Ktoś się zbliżał.

53Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 00:22

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na siłę, próg 30, jak przekroczysz, to nokautujesz gościa.
Potem mnożnik an refleks, próg 25. Jak przekroczysz, to wymykasz się szybko i nikt cię nie zauważa - za to ty dostrzegasz przy hali dójkę mężczyzn. Jak nie - ktoś woła do ciebie! Ale ty nikogo nie widzisz...

54Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 09:54

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Żeby szybko dostać się do bramy wyjazdowej - mnożnik na kondycję i refleks, próg 40. Jak przekroczysz, dobiegasz do bramy, ale jest ona zamknięta. Masz jednak czas by wymyślić jak ją otworzyć (jest kłódką, płot zbudowany jest z metalowej siatki, ma 2 metry wysokości i ma drut kolczasty u szczytu).
Jak nie przekroczysz, to nim dobiegniesz do ogrodzenia, dopada cię dwójka mężczyzn. Niski, gruby rudzielec i wysoki czarnoskóry - obaj mają ogrodniczki.

55Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 10:14

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na celność, próg 50. jak przekroczysz, to rozwalasz kłódkę za pierwszym razem. 

56Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 10:26

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na celność, próg 45. jak przekroczysz, to rozwalasz kłódkę. Jak nie, dopadają cię wcześniej opisani mężczyźni. 

57Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 10:35

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na refleks i celność, próg 60. Jak przekroczysz, trafiasz rudego, ślepy los:
1,2 - trafiasz w klatkę piersiową kolesia
3,4 -trafiasz w brzuch
5 - trafiasz w prawe kolano
6 - trafiasz między oczy

58Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 10:45

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mnożnik na refleks i celność, próg 60. Jak przekroczysz, trafiasz czarnego, ślepy los:
3,4 -trafiasz w brzuch
6 - trafiasz między oczy

59Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 10:49

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mężczyzna sam wyciągnął broń ze swoich ogrodniczek i strzelił! Brian dostał w lewe ramię!

Mnożnik na refleks i celność, próg 60. Jak przekroczysz, trafiasz czarnego, ślepy los:
3,4 -trafiasz w brzuch
6 - trafiasz między oczy

60Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 11:33

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mężczyzna padł ale wystrzelił jeszcze raz. Tym razem chybił.
Brian może strzelić ponownie - te same kostki co poprzednio.

61Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 18:19

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Czarny leżał nieprzytomny, rudy konał. Chyba ktoś usłyszał strzały, bo z fermy dobiegły jakieś krzyki. Brian chyba będzie musiał wpierw uciec...

62Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Pon 20 Lip 2015, 18:37

Mistrz Gry

Mistrz Gry
W końcu Brianowi udało się odstrzelił kłódkę. W ostatniej chwili wybiegł z fermy.. 
Mnożnik na spostrzegawczość, próg 20. Jak przekroczysz, zauważasz swoje auto mi możesz jechać do miast.a Jak nie - czeka cię piesza ucieczka... może cię jeszcze złapią!

63Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 14:04

Roy Harper

Roy Harper
15.10.2013 popołudnie

Roy podjechał radiowozem na ferme. Wysiadł z
samochodu i przejrzał się dookoła. Szukał ludzi i śladów strzelaniny.

Ostatnio zmieniony przez Roy Harper dnia Wto 21 Lip 2015, 15:01, w całości zmieniany 1 raz

64Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 14:40

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Zawsze gdy zaczynasz wątek w danym miejscu, pisz datę oraz porę dnia. 

Roy podszedł do głównej bramy. Tam przywitał go jeden z pracowników - Bob w ogrodniczkach. 
- Panie władzo! Tu w nocy, jakaś strzelanina! Na zmianie byłem, usłyszałem broń, pif paf, no i patrz pan! - wskazał na miejsce gdzie leżało jedno truchło, Rudego mężczyzny (też w ogrodniczkach). 
- Jeszcze jeden leżał miał przestrzelone kolano... do szpitala go zawieźli!

65Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:09

Roy Harper

Roy Harper
-Witam pana. - powiedział Roy i podał rękę mężczyźnie. - Pozwoli Pan, że zadam kilka pytań. Czy martwy mężczyzna był pracownikiem farmy? Widział Pan sprawcę ?

66Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:27

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Tak, tak, to Gary McRory. Jedne z pracowników. ten drugi, ten ze szpitala to Jamie Weasel, też nasz pracownik... no... Nie, nie widziałem. Ja nie, ale mój kolega, Frank go widział!
Wskazał palcem na mężczyznę siedzącego na ławce i palącego papierosa. Do głowy miał przyłożony zimny kompres.
- Znalazłem go w szopie, nieprzytomnego.

67Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:36

Roy Harper

Roy Harper
- W porządku. - powiedział. - Jeszcze jedną sprawą. Czy posiada Pan broń?

68Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:39

Mistrz Gry

Mistrz Gry
- Ja? Panie, tu jest Arizona, oczywiście, ze posiadam - odpowiedział.
- No ale ja panu nic więcej nie pomogę, o, pan niech pyta Franka - jeszcze raz wskazał mężczyznę.

69Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:50

Roy Harper

Roy Harper
Roy podszedł do Franka.
- Witam Pana. Mógłby Pan opowiedzieć o wydarzeniach, które miały miejsce dzisiejszej nocy. Co stało się Panu w głowę?

70Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 15:57

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mężczyzna spojrzał na policjanta i prychnął. Chyba nie był zadowolony z tego, ze ktoś wezwał policję. Chyba wolał sam się zająć swoją vendettą!
- Nic takiego, panie władzo...

Żeby Frank zaczął mówić, musisz rzucić kostką. Wynik rzutu kostki wstawiasz do wzoru:
Charyzma + (wynik rzutu * 5). Jeśli wynik tego działania będzie wyższy niż 25, Frank zacznie coś więcej mówić. Rzucasz w TYM TEMACIE. Wynik piszesz w sowim następnym fabularnym poście. 
Opis rzucania kostkami TUTAJ.

71Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 16:28

Roy Harper

Roy Harper
31>25

- Myślę, że jednak masz coś do powiedzenia.

72Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 16:33

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Frank się naburmuszył. Chwilę jednak zajęło nim coś powiedział. 
- No co... ktoś się do ans włamał! Obezwładniłem kolesia i... zamknąłem go w szopie, na czas aż wy nie przyjedziecie. Ale nim zdążyłem zawiadomić kogo trzeba to... od się wydostał stamtąd i mnie ogłuszył siekierą! Straciłem przytomność a jak się obudziłem to tamten już uciekł.

73Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 16:39

Roy Harper

Roy Harper
- Widzisz, to nie było takie trudne. - powiedział Roy i lekko usmiechną się pod nosem. - Rozpoznałeś może jakieś twarze? Pokażesz mi tą siekierę.

74Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 16:41

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Mężczyzna zacisnął mocno zęby. 
- Pewnie rozpoznam. Może, nie wiem - burknął. 

Jeśli chcesz, by ci Frank opisał swojego oprawcę - mnożnik na cechę charyzma. Próg do przekroczenia - 30. 

75Kurza Ferma - Page 3 Empty Re: Kurza Ferma Wto 21 Lip 2015, 16:53

Roy Harper

Roy Harper
21<30

- Rozumiem. Pokaż mi jeszcze tą siekierę i powiedz jaką broń posiadasz.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 3 z 5]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Similar topics

-

» Ferma strusi J. McGywera

Pozwolenia na tym forum: